Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kilokrok

28. 11. 2011 21:09
Pane autore, nejdřív si dejte své foto tam, kde mají ostatní

Nebo máte vyjímku? Ten, kdo se stydí za svůj ksycht, nemůže být dobrý člověk!!

0 0
možnosti

janulator

29. 11. 2011 23:20
Re: Pane autore, nejdřív si dejte své foto tam, kde mají ostatní

A myslíte si, že fotka dá autorovi nálepku důvěryhodnosti? Proč hledáte chybu tam, kde není. Autor má ve své analýze pravdu a jedno zda tam, kde ostatní mají svoji fotku nalepí autor Hradčany nebo Kačera Donalda.

Všichni se bojíme pravdy, protože to, co nás všechny čeká bude horší než všechny naše pesimistické předpoklady a tak nějaká fotka nehraje vůbec žádnou roli!

0 0
možnosti

Gašpo_2

28. 11. 2011 17:09
S mnohým súhlasím

ale takto celú vec zjednodušiť nie je možné.

Viete v každom systéme fungujú nejaké pravidlá, inak by sa položil. A pokiaľ tie pravidlá prestanú zodpovedať aktuálnej situácii, je to akoby prestali mať význam.

Vo finančnom systéme bol vždy priestor pre "toxické operácie" ( výraz myslím obrazne ). Vždy bol priestor pre to, že presunutím peňazí z jednej hromady na druhú sa patrične namnožia. A bez toho že by vznikla odpovedajúca hodnota. Povieme si dobre, kšeft ako s každou inou komoditou. Ak doveziem orechy zrovna tam, kde ich je nedostatok a zarobím na tom, je to v poriadku. To je, ale je tu jeden obrovský rozdiel. Do hry nám vstúpili virtuálne transakcie o ktorích sa pred pol storočím nikomu ani nesnívalo. A to otvorilo dvere dokorán pre využitie systémových dier doslova a dopísmena nadoraz. Z finančníctva prestala byť služba, stal sa z neho sakramentsky výnosný kšeft postavený na preposielaní a "výrobe" virtuálnych čísel. A úplne ovládol politiku, ktorá sa stala jeho poskokom.

1 0
možnosti

repanak

29. 11. 2011 22:14
Re: S mnohým súhlasím

Pravda pravdoucí ...

0 0
možnosti

ehm

28. 11. 2011 17:02
Velmi povrchní "analýza", spíš přednáška politruka

Úvodní odstaveček je dobrý. Co to ale následuje? Tvrzení, že za krizi vedle té svíčkové může jen, jen a jen stát (americký), a spáchal ten zločin tak, že FED (nestátní, soukromá instituce) držel po září 2001 asi pět let nízko své úrokové sazby. Přitom článek jedním dechem říká, že to bylo z obavy z paniky (nedůvěry, nervozity) finančních trhů po teroristických útocích. Ergo, za krizi může Muhamad Atta a spol. (znervóznili jinak neomylné trhy), a americký FED (znervóznily ho znervózněné trhy). Evropa, včetně PIIGS je z obliga, a "trhy" jsou dál posvátná kráva, stačí jim vymyslet ten stupidní příměr s pilotem a vadným výškoměrem.

Jenže pilot má kontrolovat stroj, výškoměr nemůže být jedinou jeho orientací. A ty neomylné trhy, kdyby byly papežsky neomylné, jak autor věří se zanícením inkvizitora, měly přece znát tržní prostředí včetně vlivu nízkých úrokových sazeb  na "reálnou" ekonomiku, nikdo jim nic netajil.

Takže by to chtělo hlubší vhled. O dost hlubší. Politruk nám netřeba.

0 0
možnosti

certik_bertik

28. 11. 2011 16:10
tak

neříkal bych špatné investice, každé zboží má svého kupce nakonec ne?

0 0
možnosti

Paeris Kiran

28. 11. 2011 16:17
Re: tak

No jde o to jestli dobrovolného... Obvykle je výsledkem hodně špatné investice že to stát "koupí" za pěníze daňových poplatníků přestože je to úplně k ničemu.

Ve výsledku se tak všichni složí na špatnou investici (ikdyž s ní nesouhlasili od začátku)

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS