Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Vosta Jindra

24. 1. 2011 16:47
Další důkaz o kompetenci ekonomů

Na VŠE se zjevně posud nedoneslo, že trh sám o sobě nepůsobí ani vyšší kvalitu produktů ani rozvoj, ba ani nutně nepřispívá k racionalizaci nákladů a dlouhodobě únosnému uspořádání vztahů. Tržní zdravotnictví by u nás způsobilo nanejvýš nedostupnost péče pro většinu populace, šetření na pacientech, nikoli na místech, kde se plýtvá, a jen u velmi malého množství lidí by nastal posun v péči k lepšímu. Čistě tržně je lépe nechat člověka umřít než ho léčit. Pro chudé a staré by to platilo samostatně. Ostatně jeden z nejhorších systémů péče mají USA. Zato se jedná o systém nejdražší. Tento článek je dalším dokladem morálně zdegenerovaného myšlení polovzdělanců, kteří ničemu nerozumí a říkají si ekonomové.

0 0
možnosti
JM

krab

25. 1. 2011 10:54
Re: Další důkaz o kompetenci ekonomů

Trh samozrejme ZPUSOBUJE vyssi kvalitu produktu, to snad ani nemuzete myslet vazne proboha !!! Chcete mi rict, ze kvalitu dnesnich aut, bot, telefonu, televizi, domu, lze srovnat s dobou pred 20 lety?

To je neuveritelny kolik lidi stale veri komunismu.

v usa system zdravotnictvi nema vubec nic spolecnyho s trhem !! Vy snad chcete rict, ze Medicare je soukroma firma? Naklady na zdravotnictvi vysplhal do neuveritelnejch vysek prave stat tim, ze garantuje penize at je rozhazujou na jakykoliv absurdity, doktori si muzou rict o jakkoliv vysoky platy protoze stat to zacaluje dycky.

Povrchne premyslite naopak vy, to co uvadite sou milionkrat vyvracena klise typu (bylo by to jen pro bohate). Copak dneska je auto jen pro bohate?? Dnes si muze auto koupit kazdej student, naopak za bolsevika bylo jenom pro bohaty !!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.