Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

24. 1. 2011 8:42
no dejme tomu

Ovšem úplně nejhorší je měnit pravidla uprostřed hry. I kdybych připustil takovou koncepci(a já si myslím,že to je špatná koncepce),tak se měla zavést hned od začátku,po sametovce.Říct lidem, zdravotní pojištění se neplatí,ještě vám zaměstnavatel zvedne  mzdu o ta procenta co odváděl na zdravotní pojištění za vás.Ale spořte si to,nebo si udělejte komerční zdravotní pojištění dle své potřeby,když někdy půjdete k doktorovi,budete smluvně cálovat.Pak by si asi každý rozmyslel a sám určil svou "investici do zdraví" Jestli ty prachy vrazí do fitka,nebo do pojistky.A hlavně taky rozumně rozložil v čase.Asi je známé, že v aktivním věku lid moc nemocí nemají a a lékařskou péči nečerpají (pravdaže kromě těch co investují do zdraví a někde na sjezdovce nebo na kole si polámou haxny).A pak si to "vyberou" častěji,když začnou přicházet do let.

Ale najednou 20 let po revoluci vyhlásit "tohle všechno už neplatí",co se do teď platilo na zdravotním se nepočítá,každý teď bude smluvně cálovat u doktora?

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

24. 1. 2011 8:51
Re: no dejme tomu

Víte ale ono to jinak nejde... během té revoluce by zas brešli ti co tehdy přecházeli z "aktivního věku dál".

Nemůžete udělat změnu aniž to nějaké skupina odnese.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

24. 1. 2011 8:35
Řešení všech stávek je velmi prosté

Odkázal bych s na Ronalda Reagana... když jemu stávkovali kontroloři tak jim řekl že pokud nepřijdou do práce do určitého termínu tak už do práce nemusí chodit vůbec a práci ve státní správě už nedostanou nikdy.

0 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

24. 1. 2011 7:42
Díky za racionální blog.

Nastartování skutečného postupného odstátnění zdravotnictví je jediným racionálním a tudíž možným řešením. R^

Je tu však jeden problém. Lze od veskrze kolektivistického státu očekávat takový krok? Skutečný stav věcí je takový, že zde máme trh, jejímž účastníkem jsou lékaři na jedné straně a stát na straně druhé, ovšem pouze jako zbytečný prostředník mezi pacienty a lékaři. Protože zbytečný, účel je nasnadě. V pravdě nejde o problém ekonomický ale o problém etický a morální. Co všechno se musí stát, aby ke změnám mohlo dojít? Masový exodus lékařů do jiných profesí či do zahraničí nebo-li jejich rezignace na český trh se zdravím by mohl být tím jasným signálem: "Není o nás zájem, tak nám nezbývá než toho nechat." Nejsem si však vůbec jist tím, jestli to tak vnímá většina "odcházejících" lékařů. Protože pouze v tomto případě, jak se domnívám, by jejich akce měla smysl.

0 0
možnosti
T

tostak

24. 1. 2011 3:43
Jiz pres dvacet let u nas vladne

zlodejaska, tunelarska a mafianska koalice ODS-CSSD.

Ta po celou dobu za pomoci zmanipulovanych medii a ovladane policie s justici likviduje opozici a stava se tak totalitni.

Logicky takto smeruje k sebedestrukci s tim, ze jesteste nez se tak stane, nadela hodne a velmi tezce napravitelnych skod.

0 0
možnosti
RK

huhu007

24. 1. 2011 2:59
Jéžiš to jsou cancy

zejména spojovat trh v souvislosti s monopolizovanou státní zdravotní péčí mi připadá velmi úsměvné. Kdyby se mladý soudruh komsomolec naučil aspoň shodu podmětu s přísudkem  (věty by odjakživa rezonovat měly nikoli "měli" (sic!)), pak by možná pochopil, že lékaři nejsou v naší zemi skupinou privilegovanou, nýbrž přesně naopak. Ale to bychom chtěli po mladém komsomolci aby chápal trochu moc. Lepší, když se naučí tu mluvnici jazyka českého, aby nedělal chyby, za které se normálně fackovalo ve čtvrté obecné....;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JN

Jarda5612

24. 1. 2011 11:33
Re: Jéžiš to jsou cancy

Lékaři jsou privilegovanou skupinou. Po letech bezplatného zdravotnictví je každý důchodce naučen svého lékaře uplácet. Někdy kávou, čokoládou někdy lahví. Někteří lékaři mají mezi svými pacienty přímo rozšířený ceník, kolik peněz za jaký úkon požadují do obálky....

0 0
možnosti
T

tostak

24. 1. 2011 2:29
Zdravotnictvi a nejenom to, ale celou nasi spolecnost

vyleci predevsim dodrzovani zakonu a tvrdy postih za jejich poruseni. K tomu je nutne pricist konfiskaci majetku pochazejiciho z trestne cinnosti.

Pokud si tento zakladni predpoklad fungujici demokracie neuvedomime, budeme se porad motat od niceho k nicemu a s velkymi ztratami.

Je to tak jednoduche! A lide to vi uz stovky let.Zakon je k tomu, aby se dodrzoval, jinak se vracime do stredoveku.

0 0
možnosti

dva mraky

24. 1. 2011 1:52
selhání trhu

O tom proč selhávájí některé tržní principy ve zrdravotnictví jsou popsané stohy papíru... takže na klasický trh zapomeňte pane a něco si o tom přečtěte. Tento obor vždycky bude specifický a pokusy o začlenění tržních principů končí různě. Ano jsou tam potřeba ale jaké a kde? Mám pro vás dobrou zprávu pokud to vymyslíte tak aby to fungovalo budete první na světě a už vůbec nikdy nebudete muset pracovat

0 0
možnosti
KZ

h@luzak

24. 1. 2011 12:33
Re: selhání trhu

Pošlete mi odkaz aspoň na půl stohu. Zkusím to argumentační rozdupat. Díky!

0 0
možnosti
KV

kunk

24. 1. 2011 1:28
Mate pravdu

Jako voluntarista a zastance rakouske skoly ekonomiky s Vami samozrejme naprosto souhlasim, bohuzel mam ale strach, ze naprosta vetsina (a to predevsim v teto zemi) lidi toto nikdy nepochopi.

0 0
možnosti
KV

kunk

24. 1. 2011 1:29
Re: Mate pravdu

Jen se podivejte kolik socialistu tu vsude v teto diskusi je.

0 0
možnosti
OS

Naivní volič

24. 1. 2011 0:31
Zdánlivě je to od věci, ale když už se zde mluví

o tržním hospodářství, tak co jeho zastánci říkáte tomuto: část mzdy oficiálně, část na ruku. Část tržby se vykáže oficiálně, část se zatluče. Část ceny za vykonanou práci na fakturu, část na ruku. Část zboží se koupí na fakturu, část bez účetních dokladů. To troufám si tvrdit platí u 90% soukromých firem, firmiček i živností. Takže se vybere jen část daní. A z těchto daní se ještě část "ztratí" cílevědomým úsilím státní správy, především ministrů, poslanců, šéfů vysokých státních institucí apod. Takto si naši volení zástupci představují kapitalistickou správu věcí veřejných. Co zprivatizovali, to šlo z větší míry do kytek a přináší prospěch jen majitelům. Když prošustrují naše daně, biliony z privatizace a pokladna je prázdná, opět sáhnou do kapes občanům, vyzývají k utahování opasků a šetření a v propagandě vytahují strašáka komunismu. Jděte se vycpat s takovou politikou, socani i pravičáci. O co vám jde a jak dobře to myslíte, toho jsme svědky už 20 let.

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

24. 1. 2011 9:13
Re: Zdánlivě je to od věci, ale když už se zde mluví

kazda koruna narvana do chrtanu nenazraneho statu je zahozena koruna ... stat me ojebava pri kazde prilezitosti, nevidim tedy duvod, proc se k tomu statu nechovat naprosto stejne.

0 0
možnosti
M

mikilukas

24. 1. 2011 0:15
mladý modrý nezkušený občane!

ty toho o životě a o zdravotnictí vůbec víš strašně málo, ale přesto jsi ochoten tu rozšiřovat svá "moudra"8-o

0 0
možnosti
VT

hinny

24. 1. 2011 0:23
Re: mladý modrý nezkušený občane!

pro by nemohl ? narozdíl od vás je zchopen ta svá moudra zformulovat so více jak jedně věty ! ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.