Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

teseth1

21. 4. 2010 14:53
???

Reakce na KJV atd.. Pokud budeme podnikatele jenom trestat za úspěch tak dopadneme velmi špatně. Nemusí jen utéct do daňového ráje. Výrobní podniky, které exportují na světové trhy u nás můžou výrobu zastavit a přejít dál na východ. Na co budete nadávat potom až ten pan bohatý = špatný, co tu zaměstával v podniku 1K lidí se rozhodne to tu prostě zabalit a jít na Slovensko, Ukrajinu nebo ještě dál??? Nějaký řešení pro těch tisíc lidí co budou bez práce, nebo jim budete platit sociální dávky, shánět novou práci, živit jejich děti??? Závist a hloupost je povaha lidská a bohužel věčná ;-(

0 0
možnosti
MK

taras

21. 4. 2010 14:29
Takhle nějak vypadaly články,

které oslavovaly a vyzdvihovaly úlohu dělnické třídy a z ostatních dělaly neužitečné blbce. Je zajímavé sledovat, jak se propagandistický primitivismus a ideologická zabedněnost opakují, tentokrát s opačným znaménkem.

Mladý muži, zkuste přetlak vyrovnávat  s kamarádkami, teď je na to vhodná doba, a přemoudřelé (vcelku však trapné) národohospodářské a společenské anylýzy dělejte teprve tehdy, až vám to první nepůjde.

0 0
možnosti
GF

gay focker

21. 4. 2010 14:38
Re: Takhle nějak vypadaly články,

bloggera omlouvá pouze jeho mládí.

0 0
možnosti
K

KJV

21. 4. 2010 14:14
Budeme mít to štěstí že také odejdete?

Mám za sebou dobu, kdy jsme byli přesvědčováni, že strana a vláda nám zajišťuje mír, práci, klid na práci, bydlení, živobytí, vzdělání, bezplatnou zdravotní péči a.t.d. Vy nás teď přesvědčujete, že jsou to podnikatelé, díky kterým existujem, že bez nich bychom nepřežili. Mluvíte stejně hloupě jako před tím komunisté. Ani Vám nebudu vysvětlovat proč. Doufám, že se také zaleknete a brzy opustíte Česko a budete své bláboly rozšiřovat jinde.

0 0
možnosti
R

rojack

21. 4. 2010 14:16
Re: Budeme mít to štěstí že také odejdete?

A můžete mi říci, kdo tedy zaměstnává lidi v naší zemi? A nemyslím tím státní úředníky.

0 0
možnosti
PH

petrph

21. 4. 2010 14:03
zalekli se, ale čeho

neboli, žádný normální stát nemůže konkurovat daňovým rájům výší (nebo spíše níží) vlastních daní. Ale 100% podnikatelů rozhodně do daňových rájů nepřejde. Každý z nich váží na straně jedné výši daní, které musí svému státu odvést, na straně druhé co mu stát poskytuje. Vykonavatelnost práva, zabezpečení jeho investice, transparentnost státních zakázek, výši korupce, jednoduchost nařízení které musí dodržovat, rychlost jednání s úřadu, a podobně. No a v tom si může pravice s levicí směle potřást  rukou, je to společný mizerný výsledek....těch pár procent daní nahoru dolu už to moc nespraví...

0 0
možnosti
JD

hzahza

21. 4. 2010 14:06
Re: zalekli se, ale čeho

Záleží na velikosti firmy,komu se to vyplatí. A právě těm velkým firmám se to vyplatí. Sice odešlo jen asi 3,5% firem, ale jaký zisk si přetahují ;-) ;-D

0 0
možnosti
P

pesimista

21. 4. 2010 14:00
Hele odborníku, odvoláváte se na číslo 11tisíc s tím,

že je z médií. Kde najdu toto číslo potvrzené oficiálně. Už jsem se tady ptal dvakrát podobných "odborníků", jelikož jsem to nikde nenašel. Jeden se odvolal na kec Davida Marka, pemrsekonoma Patria, který to prohodil v ČT (což jsem slyšel),druhý na článek na i-dnes. Tak kápnite konečně božskou. 

0 0
možnosti
M

Mold

21. 4. 2010 13:54
Jak je to s těmi podnikateli?

Je vidět, že autor článku v životě nepracoval a v životě neudělal nic, na co by mohl být hrdý. Možná jen umí vyrábět malé taháčky, které používá ve škole pro absolvování různých testů.

Tedy ptám se na tomto místě zas a znovu. Co to znamená odchod podnikatelů? Co si mám pod tím představit? Když mý třeba někdo truhlárnu. To ji jako tady zavře a jde vyrábět stoly do Dominikánské republiky? Snad mi někdo vysvětlí co to tedy znamená ten odchod podnikatelů.

Zatím v minulosti nejvíce zahraničních invesdtorů přilákaly právě socanské vlády. Ale to se už nehodí do mediálních statistik.

A pak platí. Když nějaký podnikatel odejde. Pak uvolní prostor a trh a přijde místo něj někdo jiný.

0 0
možnosti
JD

hzahza

21. 4. 2010 13:58
Re: Jak je to s těmi podnikateli?

Jak s tím uhlobaronem. Taky mu důl neodnesou, co? ;-D Pokud tu firmičku koupí zahraniční investor třečba z Malty a zisky si šikovně převede, tak tu továrnu nikam neodveze. ;-)

0 0
možnosti
M

machinist

21. 4. 2010 13:42
jestli tohle studuje VSE

a bude to delat nekdy ekonoma, tak potes panbuh.:-/

0 0
možnosti
JD

hzahza

21. 4. 2010 13:44
Re: jestli tohle studuje VSE

to je pravda, Sobotka ani Paroubek z něj nebude. ;-)

0 0
možnosti
TJ

vioš

21. 4. 2010 13:39
pravičáci jen vyhrožují

Za čí vlády se zvyšovala nezaměstnanost? Nebyl náhodou premiérem již  ODSunutý Topolánek a ministrem práce Nečas? Když to vezmu pravicově: nikdo  je tady nedrží, kdo chce jít, ať jde. Toto slýchavají zaměstnanci  u těchto podnikatelů.

0 0
možnosti
MZ

ozzy79

21. 4. 2010 13:41
Re: pravičáci jen vyhrožují

víte, co způsobilo krizi a následný pád ekonomiky? Levicová politika.

0 0
možnosti
MZ

Cavaliere

21. 4. 2010 13:38
Hm

Je to smutné , když podnikatelé a firmy odcházejí ze země. Před nedávnem, mně oznámil můj kamarád, velký podnikatel, že se odstěhoval i s rodinou mimo republiku. Protože v tomhle bordelu a svinstvu se nedá žít. Je to smutné, ale já se mohl smíchy potrhat, protože znám jeho minulost a vím, že velkou měrou na tom všem podílel, už od dob totality a po revoluci ještě víc. Není to trochu absurdní?:-)

0 0
možnosti
BB

boganek

21. 4. 2010 13:47
Re: Hm

Kam se odstěhoval - pokud se nepletu musel mimo Evropu - jinak na západ od našich hranic by spousta taky podnikatelů už sedělo v teplácích

0 0
možnosti
JD

hzahza

21. 4. 2010 13:37
ono je to jako s tím uhlobaronem.

Fabriky nám taky neodnesou. Jen je otázka, kdo a co v nich bude dělat a kam zisky z těchto ještě zachovalých výrob poputují. Ty podnikatelé, co přesídlují za naše zatím volné hranice, totiž přemísťují pouze sídla těch firem, prostřednictvím kterých mohou z u nás ještě prosperujících firem vytáhnou zisky formou různých služeb, provizí, marží apod. a tím si přelejí peníze za hranice. Tam pak si vyplácí zisky nebo je převádí do naší země již zdaněné. Takže jednoduchý recept jak se vyhnout velké dani. Ale toto se vyplatí jen těm velkým. Malí podnikatelé to raději zavřou...;-)

jinak karma R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.