Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TS

tom_sykora

24. 1. 2011 16:14
hm

Toho hocha nikdo nevyleci... jen on sam. Nebo nejaka nemoc?

I kdyz... mozna by mu pomohlo, kdyby omezenec na hrade, spolecne s celou armadou jemu podobnych (a ze jich je, prizivniku...), sel na rost (peklo by si smlslo).

Ale taky... muzeme to brat jako zert co provokaci - probuh, prece neni tak blbej, ne? :D

0 0
možnosti
C

cobolotoboloterazkysommajorom

24. 1. 2011 16:10
hrozne sem se zasmal uz u prvni vety :)

Zdraví je zboží. Lékaři nejsou privilegovaná skupina. Pacienti by neměli být rukojmí. Zde jsou 3 věty, které by měly rezonovat v hlavách „vydírajících“ lékařů.

Autor nechape ze TRH zpusobi jedine to ze z lekaru bude vysoce priviligovana a bohata skupina, ktera si necha sve zbozi (zdravi) tvrde zaplatit. Na nejake pacienty pritom nebude muset vubec brat ohled, tudiz nebude resit nejake brani si za rukojmi. Kdo nebude mit hotovost , tak proste umre.

0 0
možnosti
ZR

729

24. 1. 2011 16:32
Re: hrozne sem se zasmal uz u prvni vety :)

No jo, ale co když autor myslí nějakého toho mravenčího doktora, tomu by přeci měl stačit maličký plat, ne? A nějaké léky? Stačí pofoukat a pacient bude chlapík jako rys, není liž pravda;-D

0 0
možnosti
J

jarno3

24. 1. 2011 15:58
Zdravotnictví vyléčí jedině trh.

A kdo vyléčí pana Ábelovského?

0 0
možnosti
ZR

729

24. 1. 2011 16:05
Re: Zdravotnictví vyléčí jedině trh.

Ubohý hoch, jak mu pomociV

0 0
možnosti
O

oooo

24. 1. 2011 15:58
Co je a není zboží

Víte proč zdraví, resp. zdrav. péče nemůže být zboží, jako třeba auto ? Protože když nemáte na auto a nekoupíte si ho, tak budete mít život možná méně pohodlný, ale přežijete. Když dostatnete třeba leukemii - jejíž účinná léčba stojí miliony - a vy na ni nebudete mít, ani nebudete mít na dostatečně vysoké pojištění - tak zemřete.

Kdyby se zcela volně a bez regulací pustil volný trh třeba do výroby a prodeje léčiv - dopadlo by to jako se salámy, ve kterých není po mase ani památka - jenže na to se taky (aspoň krátkodobě) neumírá - kdyby se začaly ve velkém šidit a falšovat léky, ve jménu zisku, opět byste nemusel přežít.

0 0
možnosti
P

pehavecm

24. 1. 2011 15:57
trh vyřeší vše

autor má pravdu, trh vyřeší vše, akurát ne v prospěch všech chudých. Koho však chudí zajímají, mě ne.

Zdraví je samozřejmě tovar. Ještě sem nepotkal člověka, coby nebyl ochoten obětovat cokoliv na záchranu svého zdraví - to je typická definice tovaru.

0 0
možnosti
SP

skopek posledni

24. 1. 2011 16:47
Re: trh vyřeší vše

Ano, však už to historie jaksepatří potvrdila. Víc nadšenců s tímto názorem a dočkáme se takové revoluce, že i Lenin bude závidět.

0 0
možnosti
E

ESKADOMI

24. 1. 2011 15:53
Katastrofa

je v tom, ze se z nemocnic staly tovarny na zdravi. To je nepochopitelne, ale skutecnost. A tak se zde zacali chovat i lekari. Nedate.... budeme stavkovat a kdyz to nejde, tak se jednoduse sebereme a ve velkem odejdeme!  A uplne zapomenou, ze tedy nejsou delnici, ale ti co maji na starost ty nejslabsi ze spolecnosti. Totiz pacienty, kteri se bez nich neobejdou. A kdyz si pak prectete, ze i ti nejmensi, kteri opravdu nemohou bez lekarske pece prezit(Nematologie), jsou ponechani na pospas, tak to je teda horor. Kde je pak ta odpovednost lekaru? A to si mohou kricet jak chteji. Nehlede o ETICE nemaji ani poneti. A mam takovy dojem, ze ani nechteji.

Demokracii mame, ale v hlavach lidi panuje jeste stary prohnily sistem! 

0 0
možnosti
DN

helmutovka

24. 1. 2011 15:49
souhlas

jednoznacny souhlas a podpora autorovi, bohuzel 90% obcanu ma stale socialisticke mysleni, v Australii to funguje. Volny a svobodny trh je samozrejme R^R^jedinou cestou, u nas vsak zadny takovy trh neexistuje nebo je znacne deformovan zasahy statu. Spolecnost se musi zakonite vymezit na ekonomicky silnejsi a slabsi cast, to je prirozene, ne jak jsem videl v nejakem prispevku nize, ze aby stat dobre fungoval, musi se mit dobre vsichni, to snad nemyslite vazne.R^

0 0
možnosti
1

136N

24. 1. 2011 15:54
Re: souhlas

 A proč by ne ? Když jsou plné žaludky , nemyslí se na volovony a je spokojenost na všech stranách .;-D;-D;-DR^

0 0
možnosti
JB

Dabi

24. 1. 2011 15:45
Jak

funguje tzv trh se ukázalo za nedávné finanční krize, kdy USA znárodňovaly tempem , o kterém se ani Hugo Chávezovi nesní, takže žvaníš a nevíš o čem, vono žádnej svobodnej trh nikde na světě nefunguje, možná někde na opuštěném ostrově.

0 0
možnosti
IVS

imax van spyker

24. 1. 2011 15:47
Re: Jak

tak to nejsou ani hruška s jablkama, tam je přimíchanej i švestkovej kompot, jekale:-(...

0 0
možnosti
IVS

imax van spyker

24. 1. 2011 15:44
máte samozřejmě pravdu

a systém holandského zdravotnictví (Julínkův vzor) vám dává za pravduR^

0 0
možnosti
O

oooo

24. 1. 2011 15:10
Fanatizmus nebo jen blbost ?

Tržní fanatizmus - tedy víra, že trh řeší vše je stejně hloupý, jako blbost sama. Je to americký prezident Obama, který vyvrací vaši víru - snaží se nyní právě vnést mnohem víc netržních prvků do - jinak hodně tržního - amerického zdravotnictví. Proč ? Protože dlouhodobá americká praxe ukázala, že tento model vede k tomu, že velká část populace nemá ani na základní péči, na ktero jsou zvyklí evropané - americké zdravotnictví je jen pro bohaté a "lepší střední třídu". Jenže společnost ke svému dobrému fungování potřebuje zdravé a spokojené všechny vrstvy obyvatel - nejen ty bohaté.

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.