Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

šedý vlk

8. 2. 2009 1:13
Běž

na pivo. Pivní žvásty.

0 0
možnosti
A

abel

8. 2. 2009 17:35
Re: Běž

Dobrý postřeh, musím uznat, že obdivuji Vaši inteligenci projevenou tímto příspěvkem R^. Jen se nezalkněte šedá eminence inteligence.

0 0
možnosti
VF

Hackyfish

7. 2. 2009 17:07
karma

pěkný článek...V

0 0
možnosti
L

Luborka

7. 2. 2009 15:58
Proč někdo něco má nějak dělat?

Proč má mít někdo nějaký názor? Co je to názor?Pokud vyslovujeme něco, že má být nějaké = soudíme, tedy rozlišujeme dobro a zlo, porovnáváme, jak se nám něco líbí nebo nelíbí. To je základní parametr pro pravdu.Pravda je v neustálém pohybu, možná by šlo říct, že pravda je čas, který věnujeme nějakému soudu. Proč je důležité znát pravdu? Co když stačí jenom důvěřovat tomu, že vše je tak jak má být, tedy takové jak to bylo vytvořeno a jak v důsledku toho  tvoříme svou budoucnost. No jo, ale má to tak být?.

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

7. 2. 2009 15:17
Pravda

Milý Adame, pravda je spíše to že jí nikdy nepoznáme a leží mimo naší možností poznání. Neboť i kdyby jsem měli všechny dostupné informace tohoto světa k jedné věci a souvislosti s ní, tak jí můžeme vyhnodnotit pouze v minulosti, neboť se již během našeho hodnocení mohla změnit. Můžeme zkoumat pouze možnosti poznání pravdy do jaké míry je v souladi s naším momentální možností poznání, souvilsostí případně část kausality.  Protože ovšem všechno naše poznání vychází ze zkušeností, jak základ, musíme si toto ověřit. Přesto je možné docházet (pan Kant nechá zdravit) k syntetickým nebo anyltickým úsudkům poznání a z těchto úsudků k názorům na základě logiky. Zde ovšem nemyslím pouze formální logiku ale moderní Fregovou logiku. Hranice je ovšem náš omezený rozum.

0 0
možnosti
  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.