Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zaujatí moderátoři na ČT aneb malé strany na pranýři

Mnohem větší objektivity a lepšího servisu než na ČT se dočkáte na komerční Z1. Naše veřejnoprávní televize je nekonkurenceschopná a plochá. K čemu nám je, že běží 4 programy téměř 24 hodin denně, když se pak podíváme na „Události komentáře“ a zjistíme, že moderátor, kterého si každý platíme z koncesionářských poplatků, dá více prostoru sám sobě, než lídrům stran, které byly pozvané, aby měly alespoň trochu prostoru na prezentaci.

Ano, dne 18. 5. 2010 byly pozvány dvě strany do pořadu „Události komentáře“, Svobodní a Národní socialisté. Za Svobodné Petr Mach a pan Novák za ČSNS. Moderátor diskuse Jakub Železný, kterého ve své paměti eviduji jako nevychovaného spratka, který má vždy tendence všem skákat do řeči a vůbec vylévat se na politicích formou tlaku. Pan Železný s výsměchem degradoval celou debatu na svůj manifest odmítání malých stran. Přišlo mu vtipné, že má Petr Mach připravenou vizi pro Evropskou unii, kterou pokud EU nechce plnit, nebo k ní alespoň konvergovat, tak by nebylo špatné zeptat se například občanů, zdali chtějí zůstat v tomto uskupení. Zcela objektivně: když se Miroslav Vlček vytasil s programem, jak usmířit Izrael a Palestinu nikdo, zdůrazňuji nikdo, se mu na ČT nevysmíval. Přestože to byl podle mne nonsens, bylo zřejmě správně přistoupeno k tomuto objektivně a vedla se s panem Vlčkem rovnocenná diskuse. Chtějí-li moderátoři ČT sdělit malým stranám, nemáme ve vás respekt, budiž.

Celá diskuse se nesla skákáním oběma lídrům do řeči, což upřímně pokud máte za celé předvolební období pár desítek minut na prezentaci programu a strany, není úplně vhodné. Občan musel nabýt dojmu, že jediným „osvíceným“ člověkem ve studiu byl pan moderátor.

Svobodní jsou stranou, která je médii prezentována, když už vůbec, tak jako strana, kterou otevřeně podporuje Václav Klaus. Václav Klaus je na ČT oblíbený asi jako osina v zadku, zřejmě díky své ignoraci tohoto média, ale především díky svým někdy kontroverzním názorům, které většině lidí v ČT zřejmě nejdou přes pysky. Když BBC dává vědět, jak se EU tají se studiemi o biopalivech a oteplování atd., ČT mlčí nebo dokonce střílí do prezidenta, že si dovolil využít své ústavní právo vetovat zákon, který jde proti přírodě a selskému rozumu. To je panečku objektivita.

Ještě jeden příklad za všechny. Když se jednou v „Událostech komentářích“, už je to nějaký čas, ocitl Jiří Paroubek, měl proti sobě pouze moderátora Borka, který do něj šil ze všech sil, skákal do řeči celkem vehementně a vůbec celá diskuse připomínala tu poslední s Petrem Machem a Novákem. Pan Borek jako moderátor měl těžké popotahovanice a nakonec byl uklizen co nejdál na ČT 24, dnes již opět moderuje běžně. Bylo to správné, možná měl vyletět úplně? Na jaký popud však ČT tohoto moderátora vypoklonkovala? Jiří Paroubek se jistě přičinil. Myslíte, že z diskuse dne 18. 5. budou nějak vyvozené důsledky pro moderátora Železného? Asi těžko Petr Mach nebo pan Novák mohou volat do ČT, jak se jim zachce, reálnou moc mají Paroubek a další parlamentní exponenti.

Na závěr bych rýpalům, kteří vědí, že nejsem objektivní, protože kandiduji za Svobodné, rád připomněl, že mne si lidé za objektivní zpravodajství neplatí. Domnělý „veřejný statek“, tedy objektivní informace má poskytovat ČT, která vybírá koncesionářské poplatky, což je jen další státem vynucená daň, která lidem odebírá svobodu nakládat se svými penězi podle svého uvážení. Někteří lidé by mnohem raději peníze použili na zdravotní připojištění, protože doma televizi nemají, nebo televizi mají a raději by si zaplatili jiný zpravodajský kanál, protože ČT jim nevyhovuje.

Autor: Adam Ábelovský | středa 19.5.2010 7:50 | karma článku: 26,72 | přečteno: 1734x
  • Další články autora

Adam Ábelovský

Budu volit Drahoše ale

Chtěl bych jen upozornit, že je celkem přirozené, jak řekl Miloš Zeman, že národ je rozdělený kvůli názorům. Jeden názor bez opozice už jsme tu měli.

25.1.2018 v 23:00 | Karma: 13,30 | Přečteno: 622x | Diskuse| Politika

Adam Ábelovský

Proč budu volit Mirka Topolánka

Oproti první přímé volbě prezidenta v roce 2013 je kvalita kandidátů mnohem vyšší. Dnes se mám mezi kým rozhodovat. Pro mě jsou Mirek Topolánek, Michal Horáček i Jiří Drahoš velmi positivní volbou.

11.1.2018 v 22:12 | Karma: 28,49 | Přečteno: 1191x | Diskuse| Politika

Adam Ábelovský

Trójský kůň pravice

Donald Trump, Marine Le Pen, AFD, UKIP (Brexit) a další reprezentanti úspěšné pravice v největších zemích západu jsou pro mnohé strašákem dneška, ukázkou extremismu na straně lidskoprávní a ohrožením demokracie.

6.3.2017 v 9:59 | Karma: 11,10 | Přečteno: 564x | Diskuse| Ekonomika

Adam Ábelovský

Evoluční pauza

Někdy se prostě stane, že nechcete nic říkat nebo psát a raději budete poslouchat, číst, dívat se kolem sebe a přemýšlet. Šum, který je kolem nás a rozlazuje soustředění, se postará o neschopnost uvažovat více do hloubky.

25.2.2017 v 17:50 | Karma: 17,26 | Přečteno: 236x | Diskuse| Společnost

Adam Ábelovský

Děkuji

Při všem tom politickém aktivismu by se možná více slušelo mlčet, vzpomenout a poděkovat za tento úžasný svět.

17.11.2014 v 17:00 | Karma: 15,52 | Přečteno: 678x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09

Nejvyšší soud USA se poprvé zabývá otázkou, zda mají bývalí prezidenti absolutní imunitu vůči...

Ázerbájdžán v Karabachu zboural arménskou vesnici, na místě staví mešitu

25. dubna 2024  18:55

Ázerbájdžán v jedné ze znovuzískaných vesnic v Náhorním Karabachu zbořil 200 let starý arménský...

Omezí dávky i povolení. Litva a Polsko pomohou Kyjevu s vracením branců

25. dubna 2024  18:12

Litva hodlá pomáhat ukrajinským úřadům s navracením ukrajinských mužů v branném věku. Ve čtvrtek to...

Spousta obětí střelby mohla být zachráněna, řekla matka Rakušanovi

25. dubna 2024  16:02,  aktualizováno  18:09

Na jednání výboru pro bezpečnost Sněmovny kvůli snaze opozičního ANO zřídit vyšetřovací komisi k...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 101
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
Ctím liberální principy. Nemyslím, že vím nejlépe, co by měl, kdo dělat, nebo jak by měla vypadat kultura. Chtěl bych objasňovat některé myšlenky svobody.